Julemarked i AlpeneInnsbruck, Salzburg og Wien

Vi kommer i julestemning på julemarked i Innsbruck, og drikker glühwein under Goldenes Dachl. Besøk i kapellet hvor Stille Natt ble fremført første gang for 200 år siden før vi fortsetter i musikkens spor til Mozarts Salzburg. Reisen avsluttes i Wien med julegavehandling og et besøk på verdensarvslottet Schönbrunn.

Reisefakta

Land: Østerrike

Reisetype: Storby- og weekendreise - Rundreise

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 20-25 personer

Visum kreves : Nej

Høydepunkter

 • Stemningsfylte julemarkeder i Innbruck, Salzburg og Wien
 • Innsbrucks gamle bydel med Goldenes Dachl
 • Stille natt-kapellet i Oberndorf
 • Mozarts Salzburg
 • Båttur på Wolfgangsjøen

Dagsprogram
Desember 2018

Avreise 6. desember 2018

Dag 1 

I dag starter din reise gjennom historie, over alper og til byer der julens tradisjoner verdsettes stort. Julemarkeder finnes det mange av i Østerrike og vi har valgt å vise deg noen av de beste, koseligste og mest velkjente.  

Din reise starter i Alpenes hovedstad, som Innsbruck også kalles. Bortsett fra sin fordelaktige beliggenhet er byen også en av de vakreste i Alpene. Fjell og vintersport er synonymt med byen som har vært vert for de Olympiske leker i 1964 og 1976.

Etter ankomst spiser vi en lett lunsj, og sjekker ikke på hotellet før vi gjør en guidet vandring gjennom den lille, men utrolig vakre gamlebyen, Altstadt. Bygningene fra middelalderen er malt i fine pastellfarger og dekorerte med veggmalerier. Den mest praktfulle og karakteristiske bygningen er Goldenes Dachl (Det gylne taket) fra 1500-tallet. Du får også sett nærmere på Ottoburg ved elven og det gedigne Stadtturm. I den gamle bydelen passer julemarkedet tidstypisk inn med flere markedsboder som tilbyr varmende glühwein. Christkindlmarkt som markedet kalles regnes å være en av de med best beliggenhet og er mest romantisk i hele landet.

Fra den eldre bydelen finner man Maria Theresien Strasse med shopping, kaféer og Theresienbräu, byens eldste bryggeri. 

Dag 2 

Etter frokost forlater vi Innsbruck med buss for å gjennom et vakkert landskap reise til den lille pittoreske byen Oberndorf. Her besøker vi det enkle kapellet der Franz Xaver Gruber for første gangen fremførte kanskje verdens mest kjente og elskede julesang, Stille natt den 24 desember 1818. Etter en kort guidet tur i kapellet fortsetter vi til Mozarts by, Salzburg.

I Salzburg kjenner man på historiens vingeslag og dens musikk. Wolfgang Amadeus Mozart ble født her i 1756 og barokkstilen synes i mye av byens arkitektur. Salzach flyter stille gjennom byen og med en kort spasertur langs elven når vi den gamle bydelen. Salzburgs julemarked har aner fra slutten av 1400-tallet og er bortsett fra en av Europas eldste også en av de vakreste. Her finner vi også en mengde markedsboder og velduftende Lebkuchen og punsj.

På kvelden spiser vi en felles middag.

Dag 3 

I dag blir vi sammen mere kjent med Salzburg. Du blir guidet gjennom gotikken, renessansen og barokken. Det er lett å forstå at gamlebyen/Altstadt har blitt kåret til ett av Unescos verdensarver. Vandringen tar oss til Slottet Mirabell og dets fantastiske hage. Du vil få se huset der Mozart ble født og vokste opp. Det blir sikkert også et par tilfeller i løpet av formiddagen der du vil kjenne deg igjen i scener fra Sound of Music som ble spilt inn i og rundt omkring Salzburg.

Deretter venter en utflukt til eventyrlandskapet i Salzkammergut. Fra St Wolfgang tar vi en båttur til St Gilgen og utenom disse pittoreske byene får vi også oppleve adventsstemningen i lille Strobl.

Vel tilbake i Salzburg er kvelden fri til å gjøre hva du måtte ønske.

Dag 4 

Vi forlater Salzburg og reiser østover fra Salzburgerland til provinsen Niederösterreich. Her kommer vi inn i Wauchaudalen til byen Melk. Her gjør vi et interessant besøk på Stift Melk, som er Østerrikes best bevarte barrokkbygning, som har vært på Unescos verdensarvliste siden 2000. Når vi vel er her benytter vi også anledningen til å spise en deilig lunsj på klosterets restaurant.

På ettermiddagen ankommer vi Østerrikes hovedstad Wien. Denne klassiske byen byr på en enorm kulturrikdom som få andre byer kan. Her finnes praktfull arkitektur og samtidig en elskverdig sjarm. Vi sjekker inn og drar deretter til den julepyntede rådhusplassen. Kveldens middag inntar vi på en koselig lokal restaurant i bykjernen.

Dag 5 

Hele denne siste dagen utnyttes. Med en ordentlig byrundtur ser vi Wiens store høydepunkter. Langs Ringstrasse ser vi operaen, Burgtheater og Parlamentet. Palasset Belvedere imponerer. 

I passende tid for lunsj reiser vi til verdensarven Schönbrunns slott. Vi spiser en god lunsj før du deretter får tid til å oppdage palassområdet mer på egen hånd. På slottsgården Ehrenhof er det julemarked. Med slottet som bakgrunn er dette nok en stemningsfaktor og i luften henger duften av kandiserte frukter og varme kastanjer - Frohe Weinachten og God Jul"

Sent på ettermiddagen bærer det avsted til flyplassen for et kveldsfly hjem til nordligere breddegrader. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Norge
• Samtlige overnattinger
• 4 frokoster
• 3 lunsjer
• 2 middager
• Kaffe og Apfelstrudel på Schönbrunn
• Inngansbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Norge – Innsbruck, via Wien. Byvandring i Innsbruck. Flysnacks og lunsj er inkludert. En overnatting på hotell i Innsbruck.

Dag 2

Innsbruck – Salzburg, 210 km. Besøk i Oberndorf og Stille Natt-kapellet. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Salzburg.

Dag 3

Byvandring i Salzburg og utflukt til Wolfgangsee. Frokost er inkludert.

Dag 4

Salzburg – Wien, 290 km. Besøk på klosteret i Melk og Wachaudalen. Julemarked i sentrale Wien. Frokost, lunsj og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Wien.

Dag 5

Fly Wien – Norge. Byrundtur i Wien og besøk ved slottet Schönbrunn. Frokost, lunsj og flysnacks er inkludert.

Østerrike

Innbyggere 8 400 000 Flateinnhold 83 858 km² Valuta Euro Religion Hovedsaklig katolikker; minoriteter av protestanter, ortodokse kristne og muslimer Språk Tysk er offisielt språk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Innsbruck/Wien. TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet. 

Valuta

Euro (EUR).

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Felles driks er IKKE nkludert i reisens pris. Du bør i stedet beregne 15 Euro per person for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører og lokalguider. TEMAs reiseleder samler inn dette ved starten av reisen og porsjonerer deretter ut til berørte personer. 


Klima  

Klimaopplysninger og aktuelle værprognoser finnes du enkelt på ulike værnettsider som f.eks. www.yr.no eller www.bbc.com

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Storby- og weekendreise

 
XClose