Weekend i Moskva

Moskva er med sine 15 millioner innbyggere Europas største hovedstad. Det er en annerledes og særpreget verdensmetropol og siden Sovjetunionens fall har byen gjennomgått en enorm forvandling som har gjort denne tusenårige byen til en av de mest elegante i verden, med store ambisjoner som vi får ta del i på denne weekendreisen. Vi rekker spennende byrundturer, Kreml og Den røde plass, kunstmuseer i verdensklasse, en guidet tur i T-banen og flere smaksopplevelser i form av lunsj og middager. 

Reisefakta

Land: Russland

Reisetype: Mat- og vinreise - Storby- og weekendreise

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 18-25 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Panoramatur i Moskva
 • Kreml og Den røde plass
 • Pushkinmuséet
 • Tretiakovgalleriet
 • Moskvas T-bane

Dagsprogram
Sommer 2019

Dag 1 – Velkommen til Moskva

Ditt fly ankommer på ettermiddagen. På flyplassen venter din reiseleder eller transferguide med buss, som tar deg inn til hotellet i sentrale Moskva. 

Med rundt 15 millioner innbyggere, inkludert forstedene, og hovedstad i verdens største land, er Moskva en verdensmetropol. Byen er meget særpreget og annerledes sammenlignet med andre europeiske hovedsteder. Det er snart 20 år siden oppløsningen av Sovjetunionen, og siden har Russland gjennomgått en enorm forandring, noe som vi veldig raskt blir oppmerksom på i løpet av denne temareisen. I dag treffer man ungdommer som aldri har opplevd Sovjetunionen, men bare lest om det.  

I løpet av kvelden foretar vi en panoramatur og avslutter med en velkomstmiddag på hotellet. 

Dag 2 – Makt, religion, kunst og russisk mat 

I Moskva blir du møtt av en blanding av gammelt og ultramoderne – brede avenyer, skyskrapere, fasjonable shoppingsenter, gågater, elegante barer, restauranter osv., samt gamle russiske kirker med løkkupler, som nå for tiden ofte er fulle av mennesker som ber. Mange kirker ble revet under kommunismen, først og fremst etter at Stalin kom til makten. Men etter 1991 har man bygd opp eller restaurert mange religiøse bygninger som forsvant under denne epoken, samt flere palasser. Frelseren Kristus-katedralen var en av disse, midt i Moskva rett ved Moskvaelven. Den ble sprengt i 1931 for å gi plass til et politisk kjempepalass, men ble senere i stedet verdens største bassengområde for allmenheten. I løpet av 1990-tallet ble den bygget opp igjen etter opprinnelige tegninger og stod ferdig i 2000. Prislappen ble cirka 360 millioner USD. 

Det tar tid å bli kjent med denne overveldende storbyen, men forhåpentligvis kommer du til å få et godt bilde av «Russlands hjerte», etter dagens byrundtur, som inneholder noen av byens virkelige høydepunkter.  

Vi innleder med Kreml, som siden 1147 har spilt en sentral rolle i det gamle Russlands og Sovjetunionens historie, og selvfølgelig også i dagens «nye» Russland, da det jo er herfra som riket styres. Det var akkurat på denne høyden som fyrsten Jurij Dolgorukij la grunnlaget for den blivende hovedstaden. Kreml er ikke noe egennavn, men betyr befestet by eller ofte bare Gamlebyen. Alle historiske byer i Russland har eller har hatt et kreml. Moskvas Kreml med den inntilliggende Den røde plass er et av Russlands mange Verdensarv. Innenfor bymurene hvis nåværende form stammer fra 1400- og 1500-tallet, finner vi katedraler og palass av enestående verdi. Her ligger også presidentpalasset.  

Etter Kreml med alle sine kirker og palass tar vi lunsjpause og fortsetter deretter til et av Moskvas viktigste muséer, Pushkinmuseet, som også er et av verdens mest fornemme kunstmuseum.  

Senere på kvelden har vi en felles middag på en ordentlig spennende restaurant som serverer russisk mat i moderne form, der store krav stilles til opprinnelse og kvalitet. Moskva er i dag en av Europas kanskje mest spennende matbyer. Noe kanskje ikke så mange ville gjettet. Gamle tradisjoner har fått nytt liv og tilpasses til nye tider. Man kan lett glemme at Russland, før revolusjonen – men også under 1920-tallets kreative entusiasme, var et av avantgardens mest fremstående – innenfor kunst, musikk og litteratur. Man kan gjøre listen lang med banebrytende bedrifter og personligheter. 

Dag 3 – Fra ikoner til verdens vakreste T-bane 

I Moskva er det masse spennende muséer. Her finner man flere meget interessante kunstmuseer og Moskva ligger neppe etter i den forbindelse sammenlignet med kunstmetropoler som Madrid og Paris. I løpet av denne fem dagers lange reisen rekker man naturligvis ikke å bli helt kjent med en så storby som Moskva. Man må foreta et valg. Når det gjelder muséer har TEMA valgt to av de absolutt beste. I går gjorde vi oss kjent med Pushkinmuseet og i dag tar vi fatt på Tretiakovgalleriet, kjent som et av de beste muséene over russisk kunst fra tidlig middelalder frem til 1900-tallets begynnelse, med mesterverk av ikonmesteren Andrej Rubljov og realisten Ilja Repin fra 1800-tallets senere halvdel.  

Før vi fortsetter turen i Moskva spiser vi lunsj og avslutter deretter dagens utflukt med et underjordisk besøk og ser nærmere på noen av Moskvas mest interessante T-bane stasjoner, som av mange betraktes som noen av Moskvas virkelige kunstskatter.  

Kvelden er fri for egne aktiviteter og streiftog. 

Dag 4 – Fridag  

I dag bestemmer du helt selv hva du vil foreta deg. Det finnes mange muligheter, med alt fra et nytt museum eller et gigantisk loppemarked. Sjekk med din reiseleder. Dersom det finnes interesse for det kan vi ordne et besøk i Stalins bunker, Bunker 42 eller på et av Moskvas kjente vodkadestillerier mot en ekstra kostnad. Prisene vil du kunne se under «Mer om reisen». 

Dag 5 – Hjemreise 

Tiden har kommet for å forlate Moskva etter en spennende og interessant langweekend.  

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Moskva
• Samtlige overnattinger 
• 4 frokoster   
• 2 lunsjer   
• 2 middager   
• Inngangsbilletter ifølge program   
• TEMAs reiseleder  

REISE FAKTA

Dag 1.

Avreise og ankomst til Moskva. Transfer til hotellet og panoramatur med buss. Middag er inkludert. Fire overnattinger på sentralt hotell i Moskva.

Dag 2.

Byrundtur med Kreml og Pushkinmuseet. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 3.

Besøk på Tretiakovgalleriet og Moskvas T-bane. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4.

Fridag i Moskva. Frokost er inkludert.

Dag 5.

Moskva – Norge. Transfer og flyreise. Frokost er inkludert.

Russland

Innbyggere
142,4 millioner

Flateinnhold
17 075 200 km² (verdens største land i areal)

Valuta
Russiske rubler (RUB)

Religion
Cirka 75% russisk-ortodoks, muslimer, buddister m.m.

Språk
Offisielt språk er Russisk, men også minoritetsspråk finnes.

Styresett
Forbundsrepublikk. President: Vladimir Putin (siden des 1999). Statsminister: Viktor Zubkov.

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Moskva t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og reisens transporter ifølge dagsprogrammet. 

Hotell 2019:

Azimut Hotel Smolenskaya

Valuta 

Rubel (RUB). 

Minibanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling » .

For mer informasjon om valuta og kurs kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris, som for eksempel til lokalguider og sjåfører.

Klima og bekledning 

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider, se f.eks. www.yr.no eller www.bbc.com.  

Klimaet er relativt likt det vi har i Skandinavias hovedsteder, men Moskva har et kontinentalt klima med varm sommer og kald og snørik vinter.

For øvrig 

Noen språkproblemer kan oppstå i Russland. Dette er dog i rask endring, spesielt blant den yngre generasjonen. Innenfor turistnæringen, hotell- og restaurantbransjen er språkkunnskapene ofte gode. Det kan være bra, men absolutt ikke nødvendig, å ha med seg en «alfabetnøkkel» til det kyrilliske alfabetet. I Moskva er det dog vanlig at man publiserer gatenavn, stasjoner og lignende med to alfabeter. På restaurantene er det vanlig med menyer på engelsk.  

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • Se dagsprogrammet

Andre Mat- og vinreiser

 
XClose