Den lille Skottlandsreisen med de store høydepunktenewhisky, gin og Tattoo

Med start i havnebyen Aberdeen går reisen fra det skotske høylandet, langs elven Spey ned til lavlandet og Athens of the North, Edinburgh. Vi besøker både det som sies å være Skottlands eldste destilleri, Glen Garioch. I tillegg til whisky blir det gin og annet lokalprodusert ved St Andrews. Som kronen på verket opplever vi Royal Military Tattoo på Edinburgh Castle.

Reisefakta

Land: Skottland, Storbrittania

Reisetype: Mat- og vinreise - Rundreiser

Reiselengde: 5 dager

Størrelse på gruppen: 15-24 personer

Visum kreves : Nei

Høydepunkter

 • Whisky hos Glen Garioch
 • Eden Mills gode gin
 • Innovative Kingsbarn destilleri
 • Legendenes Rosslyn Chapel
 • The Royal Edinburgh Military Tattoo

Dagsprogram
Sommer 2022

Dag 1 – Ankomst Skottland

Vi flyr rutefly til havnebyen Aberdeen som ofte blir kalt Europas oljehovedstad. På flyplassen blir du møtt av TEMAs reiseleder og buss, som tar deg med på en liten byrundtur på vei til hotellet for natten.

På kvelden møtes vi for en skotsk velkomstmiddag.

Dag 2 – Glen Garioch og Cairngorms nasjonalpark

Ikke noe besøk i Skottland er helt komplett uten livets vann – whisky. Etter en næringsrik frokost pakker vi våre vesker inn i bussen for avreise mot Glen Garioch, et av Skottlands eldste whiskydestillerier som ble grunnlagt i 1797. Her står både en rundtur og smaksprøve av Single Malt på skjemaet. Med smaken av den høylandske maltdrikken i gommen ruller vi deretter vestover langs The Speyside Malt Whisky Trail.

Vi kommer til Glenfiddich ved lunsjtid der du får tid for lunsj på egen hånd, kanskje med noen edle dråper å skylle ned maten med.

I Cairngorms nasjonalpark finner vi i tillegg til en vakker, typisk skotsk natur, også det lille bryggeriet Cairngorms Brewery. Med lokale, tradisjonelle oppskrifter og ferskt vann fra fjellene fremstiller man her en utsøkt ale. Vi ser oss rundt i bryggeriet og får selvfølgelig en prøvesmaking.

Dag 3 – St Andrews golf og gin

Reisen går sørover og i dag får du også en spesiell whiskyopplevelse på landets minste destilleri Edradour i Pitlochry. Det er en produksjon i liten skala som har blitt bedrevet her siden 1825, og det er den dag i dag fortsatt et unikt, privat gårdsdestilleri.

St Andrews blir neste mål og selv om vi ikke rekker noe golfspilling, kan vi kjenne på atmosfæren og historien i denne klassiske golf- og universitetsbyen. Lunsjen som selvfølgelig er lokalprodusert, inntar vi rett utenfor St Andrews på en av lokalbefolkningens favorittrestauranter.

Som en passende dessert gjør vi et stopp på det sjarmerende gindestilleriet Eden Mill. Med lidenskap for drikken har man her lyktes med å fremstille flere gin som nå tar verden med storm. En spesiell lidenskap førte også til det de kaller Love Gin. Vi gjør en prøvesmaking og fortsetter deretter glade og fornøyde mot Edinburgh.

Dag 4 – Edinburgh med Rosslyn Chapel og Tattoo

Formiddagen vies til en rundtur i Skottlands vakre og interessante hovedstad Edinburgh. I løpet av turen begir vi oss til sagnomsuste Rosslyn Chapel. Grunnsteinen ble lagt i 1446 og kapellet er fortsatt privateid på Greven av Rosslyns mark. Det er et meget vakkert arkitektonisk mesterverk. I 2005 ble en sekvens i filmen Da Vinci koden pilt inn her og i dag kommer besøkende fra hele verden hit. Rosslyn Chapel er i dag den femte severdigheten i landet som har blitt utnevnt til femstjerners historisk attraksjon av VisitScotland.

I løpet av ettermiddagen kan du rusle rundt på egen hånd, kanskje besøke et museum eller lokkes til shopping blant butikkene langs Princes Street.

På kvelden begir vi oss til Edinburgh Castle, og utenfor på forgården får vi oppleve den magiske The Royal Edinburgh Military Tattoo. Sekkepiper, trommer og fanfarer fra fem militære enheter. Dans, humor og et realt fyrverkeri er også en del av den spektakulære kvelden. Et av de bestående inntrykkene bruker dog å være den stille fremføringen av The Lone Piper.

Dag 5 – Hjemreise

Noen innholdsrike og minneverdige dager i Skottland og Edinburgh har kommet til en slutt. Velkommen tilbake for å oppdage mer av landet.


Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r 
• Samtlige overnattinger
• 4 frokoster
• 2 lunsjer 
• 2 middager 
• 2 destilleribesøk, med smaksprøver
• Bryggeribesøk med ale-smakiing
• Ginsmaking
• Billett til The Royal Edinburgh Military Tattoo
• Inngangsbilletter ifølge program 
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Fly Skandinavia – Aberdeen. En kort bytur. Middag er inkludert. En overnatting på hotell i Aberdeen.

Dag 2

Aberdeen – Glen Garioch – Aviemore – Grantown-on-Spey, 175 km. Frokost og middag er inkludert. Destilleribesøk og bryggeribesøk med smaksprøver. En overnatting på hotell i Grantown-on-Spey.

Dag 3

Grantown-on-Spey – Edinburgh, 290 km. Whisky på Edradour Distillery i Pitlochry. Gindestilleri med prøving ved St Andrews. Frokost og lunsj er inkludert. To overnattinger på hotell i Edinburgh.

Dag 4

Byrundtur i Edinburgh, inkludert Rosslyn Chapel. Kveld med Tattoo ved slottet. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Fly Edinburgh – Skandinavia. Frokost er inkludert.

Skottland

Innbyggere
5.2 millioner

Flateinnhold
78 772 km²

Valuta
Pund (£) (GBP)

Religion
Church of Scotland (32.4%), katolikker (15,9%), øvrige kristne (5,5%), resterende øvrige mindre samfunn og ikke religiøse

Språk
engelsk, gaelisk, skotsk 

Storbritannia

Innbyggere 65.5 millioner
Flateinnhold 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristne, muslimer 3 %, hinduer 1 % jøder 0,5 %, minoriteter av sikher, buddhister m.fl. Drøyt 15 % tilhører ikke et trossamfunn.
Språk Engelsk

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Flyreise Oslo – Aberdeen/Edinburgh t/r, bussrundtur og utflukter, del i dobbeltrom, måltider ifølge dagsprogram, entréer samt TEMAs reiseleder.

Valuta

Pund (GBP)

De vanligste bank- og kredittkort aksepteres i de fleste butikker. Minibanker finnes. 

Les mer under Valutaveksling »

For mer informasjon om valuta og kurs vennligst kontakt bank- eller vekslingskontor.

Driks

Driks er ikke inkludert i reisens pris. Vi anbefaler deg i stedet å beregne 10 GBP per person til sjåfører, restaurantpersonalet og ved inkluderte aktiviteter. Dette betales på plass til TEMAs reiseleder som tar seg av fordelingen. 

Klima

Opplysninger om klima og aktuelle værprognoser finner du enkelt på ulike værnettsider. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Været varierer veldig i Skottland og plutselige regnskurer er ikke uvanlig. 

Bekledning

Regntøy kan være bra å ta med seg. Man kler seg gjerne om til middag. 


The Royal Edinburgh Military Tattoo

5-27 august 2022

Hotell/overnatting

Inkludert i alle våre reiser

 • TEMAs reiseledere
 • Nøye utvalgte fly & hotell
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Sikkerhet gjennom reisegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Mat- og vinreiser

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.