Australialandet "Down Under"

Bli med på vår klassiske rundreise i Australia. Høydepunkter som Sydney, Det store barriererevet og Uluru (Ayers Rock) er inkludert. I tillegg venter dyr- og naturopplevelser utenom det vanlige på Kangaroo Island. Vi opplever ekte aussie-kultur med barbecue, eksklusive vinsmakinger i Barossa Valley, surfestranden Bondi Beach og en annerledes tur med sporvognen i Melbourne. På ut- og hjemreise får du oppleve metropolen Singapore.

Reisefakta

Land: Australia, Singapore

Reisetype: Rundreise

Reiselengde: 20 dager

Størrelse på gruppen: 20-28 personer

Visum kreves : Ja

Høydepunkter

 • Togreise til-, og Skyrail fra Kuranda
 • Middag under stjernene ved Ayers Rock
 • Vingårdsbesøk i Barossa Valley
 • Dyr og natur på Kangaroo Island
 • Middag på The Colonial Tramcar i Melbourne

Dagsprogram
Vinter 2018/2019

Dag 1 – Avreise til Singapore

Avreise fra Norge til Singapore.

Dag 2 – Stop-over Singapore 

Ankomst til Singapore, der du gjør et tiltrengt avbrudd på den lange flyreisen til Australia.  

Ditt hotell ligger i nærheten av Clarke Quay, så med en kort spasertur er du midt i begivenhetenes sentrum med et rikt utvalg av restauranter, kaféer og utendørsbarer.

Dag 3 – Byrundtur i Singapore 

Sov ut og nyt av den bugnende frokostbuféen i fred og ro før du senere på formiddagen drar på en byrundtur i denne metropolen. Singa og pura er de malaysiske ordene for løve respektive by. I følge folketradisjonene var det første levende vesenet byens grunnlegger så nemlig en løve. En av attraksjonenen du vil se under byrundturen er The Merlion, Singapores symbol, som har en løves hode på en fiskekropp. 

Det moderne Singapores grunnlegger kan man neste kalle Sir Thomas Stamford Raffles, som var tjenestemann ved Det britisk ostindiske kompani. Han skrev under på en avtale med sultanen av Johor i 1819, og opprettet Singapore som handelssted. Hans navn ble i 1887 satt på det som har blitt et av verndes mest anrike hoteller, The Raffles Hotel. Det var her som drinken Singapore Sling ble oppfunnet, og vi avrunder vår byrundtur med et besøk her.

Vi har sen utsjekking fra hotellet i Singapore. På kvelden flyr vi videre mot Australia og Cairns.

Dag 4 – Ankomst Australia.  

På formiddagen ankommer vi Australia og delstaten Queensland. Dronningen som delstaten har fått sitt navn fra er Victoria. Hun var en meget populær monark på midten av 1800-tallet, og det var ingen som opponerte mot henne når hun foreslo Queensland fremfor Cooksland. Cook het James til fornavn, og hadde allerede hundre år tidligere utforsket kysten fra sine skip. I dag kalles staten først og frems for The Sunshine State, siden solen oftest skinner her.  

Med et sentralt beliggende hotell ved marinaen kan du lett spapsere rundt i den lille byen.  

På kvelden møtes vi for en kortere spasertur til en av Cairns mest velrennomerte restauranter, Ochre. Her blir vi invitert på en australiensisk meny med lokalproduserte råvarer. Det en skikkelig god velkomst til Australia. 

Dag 5 – Snorkling ved Great Barrier reef 

I dag venter en hel dag til havs. Vi begir oss ut til et av Unescos verdensarv, og også verdens største system av korallrev – Great Barrier reef. Av de rundt 3000 individuelle revene og nesten 1000 øyene, besøker vi Michaelmasrevet og sandøya Michaelmas Cay. Her finnes, i tillegg til et fantastisk undervannsliv, også et rikt fugleliv og øya regnes som en av de største sjøfuglkoloniene på Great Barrier reef. Snorkelutstyr finnes ombord. Vil du utforske undervannslivet uten å bli bløt så finnes det også en båt med glassbunn. 

Forfriskninger er inkludert og til lunsj serveres et tropisk koldtbord. 

Dag 6 – Regnskogsbyen Kuranda 

Også i dag får du oppleve et av Australias verdensarv, Queenslands tropiske regnskog. Vi starter med en historisk togreise gjennom de tropiske grøntområdene med Kuranda Scenic Railway, fra lavlandet opp gjennom fjellene til Kuranda. Når loglinjen ble bygget var den en atkitektonisk triumf. Selv i dag fascinerer togstrekningen som går gjennom urørt natur med høye fossefall, dype raviner og tropisk skog.  

Vi tilbringer hele dagen i regnskogen der det finnes mer enn 1 200 blomstrende planter og dyr som kenguru, koala, wallabies og krokodiller.  

Etter en barbeque-lunsj tar vi del av aboriginernes kulturarv med The Pamagirri Aboriginal Experience. Vi får for eksempel se og lære hvordan man kaster en boomerang og spiller didgeridoo.  

Vi tar taubenen tilbake til kysten med Skyrail - Rainforest Cableway. Det er en 7,5 kilometer lang reise med taubane som glir bare noen meter over regnskogen tretopper. Luften er full av den tropiske skogens luder og dufter. Ved to anledninger i løpet av ferden får du også muligheten til å gå av og vandre på brede gangbroer gjennom den tette vegetasjonen.  

Kvelden disponerer du etter eget behag. På ditt hotell finnes en av byens beste grillrestauranter, men din reiseleder som kjenner Cairns veldig godt, kan gi deg flere tips om koselige og bra restauranter. 

Dag 7 – Kata Tjuta og solnedgang ved Ayers Rock 

Vi flyr fra Cairns ved kysten til hjertet av det enorme kontinentet – The Red Center og Yulara. Besøket starter i Uluruområdet med en ettermiddagstur til Kata Tjuta (the Olgas), et fjellmassiv hvis 36 kuppelformede røde klipper utgjør et enestående syn.  

På kvelden ser du den nedgående solens stråler male Ayers Rock, eller Uluru som nå er det offisielle navnet på klippen, i dypere og dypere røde fargetoner. Klippen reiser seg 348 meter over det flate landskaået. Det som har fascinert besøkende i alle tider er det sjeldne lysspillet i klippeveggene i løpet av dagen. For aboriginerne er Uluru-klippen et hellig sted. Dette naturens skuespill nyter du sammen med en tradisjonell "Aussie BBQ" .

Dag 8 – Soloppgang ved Ayers Rock og solnedgang i Alice Springs 

Når det fortsatt er mørkt ute begir vi oss til Uluru for å se soloppgangen speile seg i klippen. Det er uten tvil noe magisk med Uluru. Vi venter deretter tilbake til hotellet for frokost. Vi reiser med buss gjennom det fantastiske ørkenlandskapet, fra Yulara til Alice Springs.  

Alice Springs er selv i dag en utpost, omgitt av et hundretalls mil av ørken og villmark. I byen bor en stor gruppe aboriginer, Australias urbefolkning. Vi gjør oss mere kjent med "Alice" gjennom et besøk på Royal Flying Doctors hovedkvarter. Derfra fortsetter vi til School of the Air der man underviser barn som bor langt fra sivilisasjonen. I dag foregår dette ved hjelp av internet og webkameraer. 

Dag 9 – Fra Alice Spring til Adelaide 

Etter frokost sjekker vi ut og ser litt mer av Alice Springs før vi begir oss ut til flyplassen. Nå flyr vi fra Northern Territory til delstaten South Australia og dens hovedstad Adelaide, kirkenes by, som føles som en liten storby. Her bor vi sentralt og det er lett å ta seg rundt til fots.  

Kanskje besøker du på egen hånd Haigh´s Chocolate for litt søtsaker. Det er nemlig herfra Australias fremste sjokoladeprofukter kommer fra.

Dag 10 – Heldag i Barossa Valley 

I dag venter en heldag i Australias og kanskje verdens beste vindristrik, Barossa Valley. Vi starter på Jacob´s Creek der vi blir ønsket velkommen av gårdens guide. Vi ser avlingene, får produksjonen forklart for oss og får vite hvorfor de har valgt å benytte visse druesorter. Selvfølgelig smaker også vi flere forskjellige typer vin. For lunsj begir vi oss til koselige Vintners Bar & Grill som kombinerer gode, lokalproduserte råvarer og vin. I et flott vingårdsmiljø spiser vi en lekker lunsj før vi fortsetter vår ferd i Barossa Valley. 

Ettermiddagens besøk går til Wolf Blass, en moderne vinmaker med røtter i Tyskland som har gjort stor suksess over hele verden. I 2008 slo han 9000 andre viner fra 40 forskjellige land og ble kåret til årets "International Red Winemaker" på IWC (International Wine Challenge) i London. Når Wolf Blass vant Jimmy Watson Trophy i 1973 for sin "Black Label" (Cabernet Sauvignon - Shiraz) leverte han en replikk i sin takketale som fortsatt lever i beste velgående: "My wines are sexy, they make weak men strong and strong women weak". 

Kvelden i Adelaide disponerer du som du selv ønsker.

Dag 11 – Kangaroo Island 

Vi forlater nå byen for å tilbringe to fine dager på Australias tredje største øy, Kangaroo Island (Tasmania er størst og deretter kommer Melville Island i nord). Ved Cape Jervis tar vi fergen over til øya, som ikke uten grunn blir kalt Australias Noahs Ark. Her opplever vi en natur og et dyreliv helt utenom det vanlige. I Flinders Chase Nationalpark, som utgjør 20 % av øyas areal, får du se de spesielle Remarkable Rocks. Det er gigantiske granittsteiner som balanserer dramatisk på klippekanten 75 meter over Southern Ocean på øyas sydkyst. Ved Admirals Arch kan du se hvordan naturkreftene har formet en portal i øya og her trives pelsseler i en stor koloni. 

Til lunsj nyter vi en piknik servert med litt australiensisk vin ute i det fri. Kanskje sitter det en søvnig koala i et tre i nærheten. Ellers kanskje du får øye på en i Kelly Hills Conservation Park, som vi besøker etter lunsj. Din lokalguide kommer til å vise deg så mange dyr som overhode er mulig.  

Vi avrunder med en tur til den flotte, hvite sanden ved Vivionne Bay som har blitt kåret til Australias beste strand. 

Dag 12 – Heldag på Kangaroo Island

På Kangaroo Island finnes det rundt 250 fuglearter. Takket være øyas isolerte beliggenhet fra fastlandet har flere unike underarter utviklet seg på øya, så holdt utkikk opp i trærne og på marken. Med litt flaks kan du kanskje også se en echidna (myrpiggsvin) eller en wallaby. Kenguru i det fri kommer du helt sikkert til å se her på Kangaroo Island.  

Ved Seal Bay tar vår lokalguide oss på en spasertur til en koloni av australiensiske sjøløver som finnes her. Vi holder oss på behørig avstand, men er likevel såpass nære at ingen avanserte kameraobjektiv er nødvendige. Vi tørr nesten å garantere at dette blir en uforglemmelig opplevelse. 

Dag 13 – Fly til Melbourne og middag på sporvogn 

Rett etter frokost er tiden kommet til å ta fergen til fastlandet. I dag forlater vi South Australia for å innta delstaten Vicotira og dens hovedstad Melbourne, Australias nest største by. 

Vi sjekker inn på et hotell med sentral beliggenhet og kveldens middag spiser vi sammen på en av byens gamle koloniale sporvogner. Det blir en annerledes kveld, med god mat og drikke, og kanskje litt vakker sang.....

Dag 14 – Vi oppdager Melbourne 

Vi starter dagen med å se oss rundt omkring i Melbourne fra buss. Reisen går forbi St Pauls og St Patricks katedraler, samt Queen Victoria Market. Det kongelige temaet fortsetter med Royal Exhibition Building, som er med på Unescos verdensarvliste. Ferden går deretter videre mot The Shrine of Pemembrance til Fitzroy Gardens og deretter St Kilda, forstaden ved havet.  

Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon og vi kan f.eks. anbefale en spasertur gjennom Melbournes typiske arkader og smug. Disse slingrende små gatene byr på mye spennende å oppdage. Her finner mange entrepenører i små butikklokaler og det er lett å komme nært både menneskene og byens sjel. 

Dag 15 – Fridag i Melbourne 

Fridag til å utforske Melblurne nærmere. TEMAs reiseleder kan gi deg mange aktuelle tips. Du kan også lese videre her om hva du kan se og gjøre i Melbourne! 

På ettermiddagen/kvelden flyr vi videre til Sydney der vi sjekker inn for de tre kommende nettene.

Dag 16 – Sightseeing i Sydney 

I dag får du oppleve en av verdens vakreste byer – Sydney. Byrundturen tar oss til surfernes Bondi Beach, fornøyelseskvartalene rundt Kings Cross og det livlige Chinatown. I den ærverdige Botaniske kagen ser du Mrs Macquarie´s Chair og dertil vakre utsikter over havnen og det berømte operahuset.

Sydneys operahus, tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon og dekket med svensk Höganäsfliser, lære vi bedre å kjenne mere inngående gjennom en guidet tur. Det er en opplevelse å ta del i dette landemerke og arkitektoniske mesterverk.

Dag 17 – Fridag i Sydney 

I dag har du en fridag i Sydney og god tid til å se deg rundt. TEMAs reiseleder kjenner byen godt og kan gi deg mange spennende tips som passer akkurat dine interesser. Den som vil kan bli med på en valgfri utflukt med engelsktalende guide.  

På kvelden begir vi oss sammen til en restaurant som i tillegg til at de serverer god mat og byr på en utsikt over store deler av Sydney. Her spiser vi en avskjedsmiddag for Australia og oppsummerer våre opplevelser Down Under, til tross for at vi fortsatt har noen trivelige dager igjen av vår reise. 

Dag 18 – Avreise fra Sydney til Singapore

Rett etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og begir oss til flyplassen. Tiden har kommet for å forlate dette fantastiske landet. Men opplevelsene slutter ikke her. 

Vår hjemreise, akkurat som utreisen går via Singapore. Det blir en sen ankomst og vi reiser rett til hotellet for innsjekking. 

Dag 19 – Med Bumboat i Hagebyen

Med nok en dag i denne fantastiske og futuristiske byen, får vi mulighet til å se andre sider av byen. Singapore vil snu om på 1900-tallsbegrepet "Garden City" (Hagebyen) og i stedet kalle byen for "City in a garden" (Byen i hagen). Derfor besøker vi Garden by the Bay, med regnskoger og fossefall. 

Vi fortsetter dagen på vannet og det med en tradisjonell Bumboat-tur på Singaporeelven. Det blir en spennende dag sammen som også inkluderer en deilig lunsj. Selvfølgelig vil du også få tid på egen hånd for shopping og andre oppdagelser. 

Vi har bestilt sen utsjekking fra hotellet og du disponerer ditt hotellrom frem til klokken 18.00. Deretter blir det transfer til flyplassen for innsjekking og hjemreise mot Europa. 

Dag 20 – Hjemreise til Norge

Flyreisen går via London og vi lander hjemme i Norge samme dag på ettermiddagen, lokal norsk tid. 

Dette er inkludert i reisen

• Fly t/r Norge
• Samtlige overnattinger
• 16 frokoster
• 7 lunsjer
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder

REISE FAKTA

Dag 1

Avreise fra Norge. Flymåltider er inkludert

Dag 2

Ankomst Singapore. En overnatting på hotell i Singapore.

Dag 3

Byrundtur i Singapore. Fly Singapore – Cairns. Frokost, lunsj og flymåltider er inkludert.

Dag 4

Ankomst Cairns. Velkomstmiddag er inkludert. Tre overnattinger på hotell i Cairns.

Dag 5

Heldagsutflukt til Great Barrier reef. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6

Heldagsutflukt til Kuranda. Buss 60 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7

Fly Cairns – Ayers Rock. Utflukt til Kata Tjuta og Uluru. Buss 100 km. Frokost og middag er inkludert. En overnatting på hotell i Yulara.

Dag 8

Yulara – Alice Springs. Buss 440 km. Reise gjennom den røde ørkenen. Byrundtur i Alice Springs. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Alice Springs.

Dag 9

Fly Alice Springs – Adelaide. Kort byrundtur i Adelaide. Frokost er inkludert. To overnattinger på hotell i Adelaide.

Dag 10

Utflukt til Barossa Valley med to vinsmakinger. Buss 170 km. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 11

Adelaide – Kangaroo Island. Buss 280 km. Naturutflukt på Kangaroo Island. Frokost, lunsj og middag er inkludert. To overnattinger på hotell på Kangaroo Island.

Dag 12

Heldagsutflukt på Kangaroo Island. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 13

Kangaroo Island – Adelaide, 280 km. Fly Adelaide – Melbourne. Frokost og middag er inkludert. To overnattinger på hotell i Melbourne.

Dag 14

Byrundtur i Melbourne. Frokost er inkludert.

Dag 15

Fridag. Frokost er inkludert. Fly Melbourne – Sydney. Tre overnattinger på hotell i Sydney.

Dag 16

Byrundtur i Sydney med besøk i operahuset. Frokost er inkludert.

Dag 17

Fridag i Sydney. Frokost og middag er inkludert.

Dag 18

Fly Sydney – Singapore. Frokost er inkludert. En overnatting på hotell i Singapore.

Dag 19

Besøk i "Gardens by the Bay" og båttur. Frokost og lunsj er inkludert. Sen utsjekking fra hotellet.

Dag 20

Fly Singapore – Norge. Flymåltider er inkludert.

Australia

Innbyggere

23 714 300  

Flateinnhold 

7 692 024 km²  

Valuta 

Australske dollar (AUD) 

Religion 

Kristendom (halvparten katolikker, halvparten protestanter) 

Språk 

Engelsk er offisielt språk, aboriginere snakker også forskjellige former for australske språk

Singapore

Innbyggere 4 400 000 Flateinnhold 647 km² Valuta Singaporsk dollar Religion Buddhisme, taoisme og konfucianisme (ofte i blandning), minoriteter av mer ortodokse buddhister, sunnimuslimer, hinduer, sikher og kristne Språk Fire offisielle språk: engelsk, kinesisk, malaysisk og tamilsk. Malaysisk har en særstilling som nasjonalt språk, likevel snakkes engelsk av alle folkegrupper

Viktig om reisen

Prisen inkluderer

Fly Norge – Singapore – Cairns og tilbake Sydney – Singapore – Norge, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge gagsprogrammet, om ikke annet angis.

Gruppens størrelse

Minimum 20 personer og maksimum 25 personer

Valuta

Australske dollar (AUD).

Singaporsk dollar (SGD).

 

De vanligste bank- og kredittkortene aksepteres i de fleste butikkene. Minibanker finnes.

Les mer under Valutaveksling ».
Kontakt bank eller vekslingskontor for mer informasjon om kurs og valuta.

Klima og bekledning

På Internett finner du værprognoser over de fleste stedene vi besøker på reisen. Se f.eks. www.bbc.com eller www.yr.no.

Årstidene i Australia er de motsatte av våre på den nordlige halvkule. Ettersom Australia er et kontinent er det store lokale variasjoner i klimaet.

På dagtid i storbyer og på bussturene anbefales tynne bomullsplagg (kjole/bukser) samt et par sandaler. Unngå syntetisk materiale og tettsittende jeans. Ta også med en varm jakke/genser, regntøy, komfortable sko, solhatt, solbriller, solfaktor, shorts og badetøy.


Driks

Fra og med avreiser i oktober 2018 er ikke driks lenger inkludert i reisens pris. Du bør i stedet beregne 10 AGD og 45 AUD for driks til felles aktiviteter og måltider, samt til sjåfører, lokalguider og bagasjebærere. TEMAs reiseleder samler sammen drikspengene ved starten på reisen og porsjonerer deretter ut til berørte personer på respektive destinasjon. 


For øvrig

Australia har strenge regler på forbud mot innførsel av frukt, grønnsaker, frø, nøtter, fersk mat m.m. Før ankomst fyller du ut et skjema der du får spørsmål om akkurat dette. All bagasje blir screenet ved innreise og må godkjennes av karanteneinspektører. Om det skulle vise seg at du har noen av ovennevnte varer med deg, finnes det søppelbeholdere der du kan kaste det.

Vær oppmerksom på

Australia innførte i juli 2017 strengere regler for innføring av tobakk; kun 25 gram tobak kan innføres tollfritt. Denne mengden gjelder uansett hvor og når den er innkjøpt, og uansett om den fraktes i håndbagasjen eller den innsjekkede bagasjen. Tobak utover dette må man oppgi og betale tollavgift for.  

Hotellalternativ

Vi har flere avreiser og fra avreise til avreise kan det være ulike alternativer på visse destinasjoner. Vi reserverer oss for endringer, men kan allerede nå informere om alternative hoteller for de som er angitt her på hjemmesiden (til høyre):

Fra og med oktober 2018 bor vi i Melbourne på Clarion Suites Gateway ****

På Kangaroo Island bor vi på Ozone Hotel **** på følgende avreiser:

12. januar 2019
16. februar 2019
16. mars 2019

Hotell information

Inkludert i alle våre reiser

 • Fly og hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalgte måltider
 • Inngangsbilletter ifølge program
 • Prøvesmakinger
 • TEMAs reiseledere
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundreise

 
XClose