Alt om reisen

USA

Norske statsborgere trenger ikke visum, men det kreves innreisetilstand til USA. Du som reisende skal selv registrere deg elektroniskpå ESTA for å få tillatelse for ombordstigning. Du søker og betaler selv for ditt ESTA. Utenom å registrere ESTA må dere også på egen hånd registrere hotell og adresse enten via flyselskapets hjemmeside eller ved innsjekking på flyplassen. Vær oppmerksom på at dere må være ute i god tid på flyplassen sli at dere rekker å registrere dette til flyselskapet. Hotell og adresse for deres avreise finner dere under «Mer om reisen» på deres respektive reise. 

VIKTIGE ENDRINGER: Nordiske statsborgere som har reist til, eller oppholdt seg i Iran, Irak, Sudan, Jemen, Somalia, Libya eller Syria etter 1 mars 2011 kan ikke lenger søke om ESTA. Reisende i nevnte kategorier samt de med doble statsborgrskap i nevnte land må søke visum via den Amerikanske ambassaden. 

Vær oppmerksom på at når du er klar med registreringen og fått ditt søknadsnummer er det viktig at du skriver ut dette og tar vare på det sammen med dine øvrige reisedokumenter under hele reisen. Du må også fremvise ditt søknadsnummer ved innsjekking på flyplassen. Du må søke om innreiseetillatelse absolutt senest 72 timer før avreise. 

OBS! Det finnes flere firma på nettet som formidler innreisetillatelse til USA mot en betydelig høyere kostnad enn myndighehtenes offisielle side. Dette er ikke noe vi tar ansvar for. Vi anbefalere at dere søker via dene siden ESTA. Kostnaden er 21 USD og må betales med kredittkort.

Det kreves også kompletterende informasjon til flyselskapet. Vennligst logg in på «Min Reise» snarest mulig, og absolutt senest 45 dager før avreise.

 

 

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.