Alt om reisen

USA

Norske statsborgere trenger ikke visum, men det kreves innreisetilstand til USA. Du som reisende skal selv registrere deg elektroniskpå ESTA for å få tillatelse for ombordstigning. Du søker og betaler selv for ditt ESTA. Utenom å registrere ESTA må dere også på egen hånd registrere hotell og adresse enten via flyselskapets hjemmeside eller ved innsjekking på flyplassen. Vær oppmerksom på at dere må være ute i god tid på flyplassen sli at dere rekker å registrere dette til flyselskapet. Hotell og adresse for deres avreise finner dere under «Mer om reisen» på deres respektive reise. 

VIKTIGE UNNTAK
Nordiske statsborgere trenger ikke visum, men hvis du er statsborger i Iran, Irak, Nord-Korea, Syria eller Sudan, må du søke om visum. Du må også søke om visum hvis du er svensk/nordisk statsborger og har reist til eller oppholdt deg i Iran, Irak, Nord-Korea, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Jemen etter 1. mars 2011. I slike tilfeller må du kontakte den amerikanske ambassaden direkte.

De spør også om du har reist til/oppholdt deg på Cuba senere enn 1. mars 2011 når du søker om ESTA, så de har inkludert Cuba i samme spørsmål som for landene ovenfor. Hvis du har reist til/oppholdt deg på Cuba før 12. januar 2021, kan du fortsatt søke om ESTA. Hvis du har reist til/oppholdt deg på Cuba etter 12. januar 2021, må du imidlertid søke om visum. I slike tilfeller må du kontakte den amerikanske ambassaden direkte.

Vær oppmerksom på at når du er klar med registreringen og fått ditt søknadsnummer er det viktig at du skriver ut dette og tar vare på det sammen med dine øvrige reisedokumenter under hele reisen. Du må også fremvise ditt søknadsnummer ved innsjekking på flyplassen. Du må søke om innreiseetillatelse absolutt senest 72 timer før avreise. 

OBS! Det finnes flere firma på nettet som formidler innreisetillatelse til USA mot en betydelig høyere kostnad enn myndighehtenes offisielle side. Dette er ikke noe vi tar ansvar for. Vi anbefalere at dere søker via dene siden ESTA. Kostnaden er 21 USD og må betales med kredittkort.

Det kreves også kompletterende informasjon til flyselskapet. Vennligst logg in på «Min Reise» snarest mulig, og absolutt senest 45 dager før avreise.

 

 

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.