Om TEMA

Anna Meurling

Anna-Meurling

  • Utdanning: Fil.mag. statsviter
  • Antall år som reiseleder: 8
  • Språk: Finsk, svensk, engelsk, gresk
  • Guider: På Kreta, både fotturer og rundreiser
  • Annen kunnskap: Min spesielle interesse er den kretiske flora. Og så er jeg flink til å padle havkajakk

Jeg kom til Kreta for ti år siden for å ta et sabbatsår fra min daværende jobb. Jeg er fortsatt på Kreta.

Det viser hvor sterkt denne herlige, vakre øya kan ta tak i mennesker. Gjennom jobben min møter jeg mange som stadig vender tilbake til Kreta, år etter år. Kreta er så mye: naturen er utrolig med blomster, svimlende fjelltopper, hemlighetsfulle raviner, bortgjemte landsbyer med gjestfri lokalbefolkning. Kreta er rik på historie og kultur, og byr på mange spennende fortellinger helt i fra minoenes tid til mange heltedåder fra okkupasjonstiden i tusener av år. Du har hele tide havet i umiddelbar nærhet.

Jeg nyter å reise rundt på Kreta og vise fram øya som den perlen den er. For meg som Tema-guide er det viktig at jeg møter gjestene på den gestfrie måten som kreterne selv er kjent for.

Et uforglemmelig minne på fottur med Tema-reisende: Vi startet turen fra Paleohora mot Elafonisi og kom etter en drøy times vandring fram til et lite kapell tilegnet helgenen Agios Jannios. Dagen ble feiret med en stor panagiri (kirkefest) av lokalbefolkningen. Festen hadde startet på morgenen med store gryter som kokte kjøtt og ris over åpne ild. Vi ble invitert til festen. Det var store tallerkner med nykokt fårekjøtt, ulike paier og mugger med lokalt vin. Selv om vi akkurat hadde spist frokost, koste vi oss med deilige, lekre matbiter og vi satt sammen med festfolket en god stund.  Før vi gikk videre sang vi noen finske folkeviser som takk for maten.

Neste morgen når jeg kjøpte brød hos bakeren i Paleohora, ble det snakket om det finske koret som hadde sunget så vakkert for dem…. 

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.