Om TEMA

Mats Johansson

Mats-Johansson

  • Utdanning: Statsvitenskap, historie og religion
  • Antall år som reiseleder: 24
  • Språk: Svensk, engelsk og italiensk
  • Guider: Hele Sørøst-Asia og Italia
  • Annen kunnskap: Jeg er flink til å løse kryssord og har alltid med meg ett i min veske

For en flaks det var at jeg reiste for å besøke min fetter som var reiseleder. Jeg skulle bli jurist, men syntes det virket som at reiselederne hadde det kjempemorsomt. Til slutt maste jeg meg til en jobb på Fritidsresor og startet i Jugoslavia i 1989. I dag bor jeg i Bangkok, og har gjort det de siste femten årene. En by som har alt, fra den hippeste shoppingen til lokale markeder og fantastiske mennesker.

Det er givende å få treffe så mange spennende mennesker på reisene med TEMA. Vi lærer av hverandre og dialogende er veldig berikende. Min hverdag er en drøm for mange andre. Det å få være med å virkeliggjøre den drømmen er en herlig belønning i min jobb.

Min målsetting er alltid å formidle et nyansert og dypere bilde av et land enn det du kan lese deg til selv. Takket være en personlig relasjon til landet vi reiser i kan jeg forhåpentligvis bidra til opplevelser som overstiger forventningene. 

Jeg husker når vi var kraftig forsinket på et innenriksfly i Hanoi. Siden jeg visste at vår vietnamesiske lokalguide også er kunstner, fikk vi alle komme til hans atlejé og oppleve hans kunst og drikke risvin. Det ble en fantastisk ventetid på et forsinket fly.

En annen gang ble vi stående fast med toget på Sardinia. Jeg skjønte at alle som satt rundt oss tilhørte et italiensk mannskor. De lurte veldig på hvem vi var. Snart sang koret skandinaviske viser for oss under en improvisert konsert der langs toglinjene! 

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.