Om TEMA

Merit Gabriel

Merit-Gabriel

  • Utdanning: Fil. kand i arabisk og egyptologi
  • Antall år som reiseleder: 25
  • Språk: Engelsk, svensk, arabisk, fransk, italiensk, litt tysk og armensk
  • Guider: Egypt, Jordan, Italia
  • Annen kunnskap: Jeg har sunget med ABBA på sangen «I have dream»

Jeg har Egypt i blodet med en egyptisk far og en svensk mor. Min farfar hadde et ønske om å føre slektens tradisjoner videre med gamle egyptiske navn og når jeg ble født fikk min mor elge mellom Kleopatra, Nefertiti og Merit. Hun valgte Merit. Jeg vokste opp i Sverige men ble tidlig interessert av egyptologi og studerte både i Kairo og Uppsala.

Jeg forstod tidlig at det skulle bli mitt yrke å føre kunnskapen videre og jeg begynte mine studier i Egypt. Det er fascinerende at jeg fortsatt aldri blir  blsert av å stå foran et storslagent monument, selv om jeg har sett det tidligere. Det er som om tusenvis av år ser ned på oss og jeg tenker på alle mennesker som har gått før meg og TEMAs gjester. Jeg ser nye ting hver gang.

I dag er mitt hjem i Stockholm, men jeg har bodd mange år i Kairo og Paris. Når jeg besøker min familie i Kairo slår det meg alltid at det finnes en vennlig side midt i den kaotiske røren, en menneskelig kommunikasjon som pågår med smil og små samtaler. I Egypt møtes virkelig det historiske med et spørsmål om fremtiden. Jeg er koptisk ortodoks og synes at det er spennende å diskutere med TEMAs nysgjerrige og kunnskapsrike gjester. Forhåpentligvis kan jeg gi et helhetsbilde av landet der historie og nåtid knyttes sammen.

Når jeg er hjemme liker jeg å lage mat og treffe venner. Naturen betyr også veldig mye for meg, både den grønne og den gule. Også en gul ørken er natur, vet du.

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.