Om TEMA

Mona Haglund

Mona-Haglund-Jeppe

  • Utdanning: Studert russisk, historie, nasjonaløkonomi, statskunnskap og pedagogikk
  • Antall år som reiseleder: 27
  • Språk: Svensk, engelsk og litt russisk
  • Guider: Akkurat nå Sør-Afrika, Uzbekistan og India
  • Annen kunnskap:

Da jeg var tyve år reiste jeg til Sovjet på ferie. Jeg reiste med TEMA og snakket mye med reiselederen da vi var de to yngste i gruppen. Vel hjemme søkte jeg til TEMA som reiseleder selv, siden jeg kunne litt russisk. Dette er tredve år siden!

Å arbeide i Sovjet var utrolig lærerikt. Det var en spennende tid, og jeg ser med glede tilbake en del av «galskapen». Selv i dag leder jeg reiser til det tidligere Sovjet og har fått følge den spennende utviklingen i landet.

Under Sovjettiden var lokalbefolkningen litt forsiktig i sin kontakt med utlenninger, noe som er helt annerledes nå. I Uzbekistan møter man for eksempel lokalbefolkningen i sine fargerike kjoler og sjal. Menneskene er varme, generøse og veldig nysgjerrige på hvem vi er. Det blir mange morsomme møter. 

Det er en utfordring å gjøre det ubegripelige og iblant uoversiktlige i et land mer håndterlig, og det er utrolig tilfredstillende når man vel lykkes med det.

Etter å ha bodd åtte år i Sør-Afrika har jeg nå flyttet hjem. Sør-Afrika er et fantastisk vakkert land med god mat og flotte viner. Det jeg savner mest når jeg ikke er der, er bushen. Følelsen av å sitte helt musestille og holde pusten sammen med TEMAs gjester, for å ikke skremme elefantene som står rett ved oss, den følelsen er uslåelig. Vi er der på dyrenes premisser og er ikke herre over hva som dukker opp, det er noe jeg setter stor pris på.

Asia, spesielt Sørøst-Asia og Øst-Asia er en annen region som jeg har lang erfaring fra. Farger, dufter, religioner, mennesker; det er en fantastisk coctail av alt!

Vel møtt ute i den store verden!

 
XClose
 
XClose
Abonnér på TEMAs nyhetsbrev!

Den beste måten å holde seg oppdatert i TEMAs verden. Du får spennende reisenyheter, gode tilbud og inspirerende reiseskildringer fra fjerne himmelstrøk..

Det er bare å huke av og fylle inn din e-postadresse.


Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via link i nyhetsbrevet.